+380 (44) 390 57 57Замовити дзвінок
  1. Ayvaz
  2. Статті
  3. Запобіжна арматура - запорука збереження трубопровідних систем

Запобіжна арматура - запорука збереження трубопровідних систем

Запобіжна арматура - запорука збереження трубопровідних систем

Одним з простих і надійних пристроїв, що забезпечують безпечну надійну роботу трубопроводів різних типів, фахівці вважають запобіжну арматуру для трубопроводів. Функціональне призначення даної конструкції просто і зрозуміло - запобігання аварійним ситуаціям на трубопроводах у випадках різких стрибків тиску в системі, які періодично трапляються в результаті підвищення скидання рідини, переганяється по трубах. За допомогою регулюючої запобіжної арматури забезпечується безперебійна подача нафти, газу, води та ін. кінцевому споживачеві в будь-яких, навіть найскладніших умовах. Цей виріб - обов'язковий елемент будь якої трубопровідної системи. Спектр застосування даної технології досить широкий: промисловість, енергетика, комунальне господарство. Якщо коротко - арматура використовується всюди, де є необхідність транспортування продукту під тиском.

У разі поломки запобіжного клапана системи, потрібно її екстрене відключення.

Застосування запобіжної трубопровідної арматури

Основна функція арматури регулюючого типу - запобігання аварії в ситуації, коли виникає критичне навантаження в трубопроводі, попереджаючи розрив стінок трубопроводів під впливом надмірного внутрішнього тиску. Тобто, за допомогою цієї системи зберігається працездатність трубопроводу в будь-яких умовах, запобігаючи тим самим серйозній екологічній катастрофі.

Основні завдання запобіжної арматури:

  1. Попередження аварійних ситуацій в системі, що зазнала надмірного тиску.
  2. Збереження і безпечна максимальна завантаженість дорогого устаткування.
  3. Захист від виходу з ладу механічної частини трубопроводу (насосів, обігрівачів, компресорних і т.д.).
  4. Захист всієї системи не тільки від перепадів тиску, а й від механічних впливів (як внутрішніх, так і зовнішніх).
  5. Охорона навколишнього середовища, екологічна безпека.
  6. Економія фінансів і ресурсів в результаті запобігання аварій.

Монтаж елементів запобіжних систем

До монтажних робіт із запобіжною арматурою допускаються тільки фахівці, що мають достатній обсяг навичок, досвіду і спеціальних знань.

З метою створення максимальної безпеки всієї трубопровідної системи робота таких елементів, як запірні регулюючі вузли, переведена сьогодні на повну автоматизацію. Говорячи про ризики, ми маємо на увазі весь набір факторів ризику - промахи в роботі операторів, порушення трудової і виробничої дисципліни обслуговуючим персоналом, різні поломки, інші чинники. Запірні регулюючі вузли і додаткова захисна арматура встановлюються в тих місцях системи, де виявлені підвищені ризики стрибків тиску.

Типи запобіжної арматури

На сьогоднішній день промисловістю виробляється велика кількість типів даних виробів, різних з конструктивної точки зору, за розмірами, одноразових і багаторазових, і т.д. Це і запобіжні клапани різної конфігурації і потужності, великий асортимент різних запобіжних елементів, таких, як ковпаки, мембрани, різні запобіжні елементи котлів, гідроакумуляторне обладнання, баки-розширювачі і ін.

Ayvaz


   

 

Переваги компанії Айваз

Гарантія на продукцію

Гарантія
на продукцію

Якість продукції

Якість
продукції

70 років досвід виробництва

70 років
досвід виробництва

20 років на ринку України

20 років
на ринку України