+380 (44) 390 57 57Замовити дзвінок
  1. Ayvaz
  2. Статті
  3. Зовнішня водопровідна арматура

Зовнішня водопровідна арматура

Зовнішня водопровідна арматура

Для ефективного функціонування системи водопостачання в будівлі необхідно встановити ряд елементів, які забезпечують бажану пропускну здатність, стабільний тиск води, яка витікає з кранів, усунення шуму і захист від збоїв.

Арматура при підключенні до будівлі

Частину арматури для водопостачання вибирає і встановлює на підключення адміністратор локальної мережі, але більша частина пристроїв належить власнику будівлі. При живленні установки від власного водозабору установка повинна бути обладнана відповідним насосом і напірним баком для зберігання води.

Лічильник води

Першим елементом системи, підключеної до системи водопостачання, буде лічильник води, який, в залежності від місцевих умов, розміщується в будівлі (наприклад, в підвалі) або зовні в відстійнику. Спосіб його вставки в систему повинен дозволяти легко замінювати та встановлювати ущільнення, а також перекривати потік за допомогою Двоходових клапанів з обох сторін з'єднання.

Параметри водоміра підбираються залежно від передбачуваної інтенсивності потоку, а в установлених на даний момент приладах показання зазвичай зчитуються дистанційно (без візуального контролю показань лічильника).

Клапан захисту від забруднення

З боку домашньої установки наступним елементом арматури буде запобіжний клапан, який захищає від зворотного потоку води, наприклад, в разі втрати тиску в мережі.

Редуктор тиску

У деяких регіонах, наприклад, зі значними коливаннями висоти місцевості або при подачі без компенсації тиску може знадобитися установка редукційного клапана.

При такій конфігурації водопровідної мережі на номінальний тиск в мережі буде накладатися гідростатичний тиск, викликаний різницею у висоті з'єднань з нижніми конструкціями.

Сітчасті фільтри

Крім того, варто встановити на з'єднання хоча б сітчасті фільтри, які будуть затримувати більші забруднення.

Гідравлічні клапани

У водопровідній установці встановлено кілька типів клапанів різного призначення. Основний асортимент складається з запірних клапанів у вигляді кульових кранів для установки усередині приміщення. Вони встановлюються там, де необхідно тимчасово перекрити потік, як з боку подачі, так і з боку відсічення установки, що захищає від спорожнення в разі, наприклад, з'єднання з резервуаром.

2-ходові клапани, обладнані сітчастим фільтром, повинні бути встановлені на всіх з'єднаннях з відводами, щоб обмежити можливість пошкодження їх головки.

У місцях установки, що вимагають забезпечення односпрямованого потоку води, встановлюються зворотні клапани, які автоматично перекривають її рух в зворотному напрямку, наприклад, на стороні всмоктування свердловинного насоса.

Захист від виходу з ладу

Необхідна в установці з централізованою подачею з резервуара або нагрівача великої місткості, і дозволить відібрати збільшений обсяг води в результаті її нагрівання, тим самим запобігаючи надмірному підвищеню тиску.

Обсяг розширювального бака адаптується до розміру резервуара для гарячої води, і встановлений пристрій має підходити для установки в контурі ГВП (ємність для установки центрального опалення використовувати не можна).

Ayvaz


   

 

Переваги компанії Айваз

Гарантія на продукцію

Гарантія
на продукцію

Якість продукції

Якість
продукції

70 років досвід виробництва

70 років
досвід виробництва

20 років на ринку України

20 років
на ринку України