+380 (44) 390 57 57Замовити дзвінок
  1. Ayvaz
  2. Статті
  3. Реле рівня води - області застосування

Реле рівня води - області застосування

Реле рівня води - області застосування

У всіх галузях промисловості, де використовуються резервуари для зберігання рідин, вимірювання кількості цих речовин має важливе значення для належного функціонування компанії. Реле рівня, що використовуються в таких резервуарах, засновані на вимірі тиску і перепаду тиску. Вони використовуються, в нафтохімії, на водоочисних установках і в харчовій промисловості.

Конструкція реле

Реле рівня тиску складається з керамічної вимірювальної комірки, яка вимірює абсолютний або відносний тиск, відкалібрована в заданому діапазоні вимірювання і видає посилений електричний сигнал. Вимірювальний елемент і відповідна електроніка вмонтовані в зварений корпус з нержавіючої сталі. Мембрана сенсора захищена від пошкоджень і зовнішнього втручання захисним кожухом. У версії датчика, заснованого на вимірюванні відносного тиску, в комплекті йде шланг для атмосферного тиску. Датчик, електроніка і з'єднувальний кабель герметично закриті в корпусі. Перешкоди, що виникають із-за широкого температурного діапазону роботи пристрою, компенсуються всередині зонда.

Принцип дії

Тиск, який чинить середовищє на керамічний датчик, передається у вигляді деформації п'єзорезистивного вимірювального мосту. Кожен датчик адаптований для роботи в широкому діапазоні температур завдяки використанню компенсації. Чутливий елемент передає електричний імпульс на інтегральну схему, яка перетворює надану інформацію в стандартний сигнал напруги або струму. Гідростатичний тиск прямо пропорційний зануренню, яке в порівнянні з атмосферним тиском дає правильний тиск, який чиниться на мембрану вимірюваної рідини.

Збірка реле рівня

Перетворювач рівня тиску зазвичай встановлюється вертикально на лінії. У разі рухомого середовища під час вимірювання положення датчика має бути зафіксовано, щоб запобігти помилкам. Це можна зробити за допомогою циліндричної трубки або вантажу, поміщеного на зонді.

Інший варіант монтажу - розмістити реле тиску на підлозі. В цьому випадку можна використовувати вантаж для кращої стабілізації.

Реле рівня води використовуються в:

  • побутовій техніці;
  • каналізаційних люках;
  • паливних баках;
  • акваріумах;
  • шайбах;
  • вигрібних ямах;
  • очисних спорудах;
  • басейнах;
  • масляних котлах;
  • реакторах;
  • резервуарах для дощової води;
  • автомийках.

Реле рівня води для контролю використовує змінну напругу. Ще одна сфера застосування - захист насосів сухого ходу і баків від надлишкової рідини. Реле може використовуватися як в домашньому, так і в промисловому призначення. Існують однорівневі, дворівневі, трирівневі і чотирьохрівневі датчики. Принцип роботи реле рівня води ґрунтується на контролі опору рідини між зануреними однополюсними електродами. Дані пристрої мають гарні експлуатаційні характеристики і високу надійністю.

Ayvaz


   

 

Переваги компанії Айваз

Гарантія на продукцію

Гарантія
на продукцію

Якість продукції

Якість
продукції

70 років досвід виробництва

70 років
досвід виробництва

20 років на ринку України

20 років
на ринку України