+380 (44) 390 57 57Замовити дзвінок
  1. Ayvaz
  2. Статті
  3. Регулюючі клапани з електроприводом

Регулюючі клапани з електроприводом

Регулюючі клапани з електроприводом

Регулюючий клапан з електроприводом використовується для управління потоком рідини. Існує кілька типів відповідних пристроїв:

  • клапан, оснащений одним сідлом;
  • прилад, який має два сідла. Відповідні затвори розташовуються на єдиній осі і працюють паралельно;
  • двоходові пристрої, обладнані двома функціональними патрубками;
  • триходові пристосування з трьома відводами.

Виготовляється описувана арматура з якісної сталі. Вироби можуть працювати з газами, різними агресивними рідкими середовищами, питною і технічною водою, гарячою парою і повітрям, іншими складами. При цьому робоче середовище не повинна включати в себе абразивні компоненти й присадки, негативно впливають на технічний стан внутрішніх елементів обладнання.

Конструкція електроприводу

Електричний привід регулюючого клапана включає в себе наступні функціональні компоненти:

  • двигун з редуктором;
  • датчик зворотного зв'язку;
  • сенсор, який відповідає за передачу сигналу;
  • блок управління обладнанням.

Команди на двигун передаються системою управління. Відповідний блок також регулює робочі параметри приладу і забезпечує енергопостачання конструктивних деталей пристрою.

Експлуатація регулюючої арматури з електроприводом

Кран шаровий з електроприводомРегулюючі клапани з електричним приводом можуть встановлюватися на централізованих або автономних станціях розподілу води або теплоносія. Крім того, розглядаються пристрої застосовуються для комплектації вентиляційних мереж і систем кондиціонування.

Разом з тим, така запірна арматура широко використовується в технологічних магістралях промислових і виробничих об'єктів. Регулюючі клапани впроваджуються в трубопроводи, по яких перекачуються нафтопродукти і різні хімічні речовини.

Двоходові клапани дозволяю ефективно обмежувати потік робочого середовища із збереженням необхідного показника зміщення. Такі пристосування підключаються до труб за допомогою фланців. При цьому вони можуть регулювати перепади потужності і тиску напору всередині системи.

Двоходова арматура може функціонувати в таких режимах:

  • повне перекриття або часткове обмеження інтенсивності потоку;
  • підтримку необхідних показників витрати перекачується речовини.

Стандартним є режим, що забезпечує номінальний витрата робочого середовища.

Триходові клапани оснащені трьома патрубками, які використовуються для фланцевого з'єднання арматури з трубопроводом. Дані пристрої зазвичай встановлюються в автономних інженерних мережах і системах транспортування рідких або газоподібних середовищ.

Регулюючі клапани з електричним приводом перекривають потік перекачується речовини за допомогою спеціального рухомого елемента. Зазначена деталь виготовляється в трьох варіаціях: тарільчасте, стрижневий, голчастий плунжер. Переміщаючись по напрямку руху потоку робочого середовища, плунжер змінює прохідний перетин. Таким чином, обмежується або перекривається подача матеріалу, що транспортується.

Треба зауважити, що в окремих випадках монтаж регулюючих клапанів з електроприводом здійснюється за допомогою зварювання. Така технологія використовується при комплектації трубопроводів, призначених для перекачування агресивних складів. До подібних систем пред'являються особливі вимоги по параметрам герметичності. Відповідні клапани відрізняються невеликою вагою і незначними розмірами. Однак встановлюються тільки на металевих трубах.

Ayvaz


   

 

Переваги компанії Айваз

Гарантія на продукцію

Гарантія
на продукцію

Якість продукції

Якість
продукції

70 років досвід виробництва

70 років
досвід виробництва

20 років на ринку України

20 років
на ринку України