+380 (44) 390 57 57Замовити дзвінок
  1. Ayvaz
  2. Статті
  3. Кран кульовий з електроприводом

Кран кульовий з електроприводом

Кран кульовий з електроприводом

Крани кульові з електроприводом - вид запірно-регулюючої арматури, яка використовується для комплектації побутових і промислових трубопроводів. Прилади характеризуються надійністю та ефективністю експлуатації. При цьому пристрої не вимагають постійної присутності персоналу. Завдяки зазначеним характеристикам крани використовуються для дистанційного керування потоком рідини в інженерних мережах.

Конструкційні особливості обладнання

Описувані прилади представлені в двох основних варіаціях:

  • розбірні крани. Конструкція цих пристосувань має на увазі наявність знімних елементів. Демонтаж цих деталей дозволяє зробити заміну сфери в разі її несправності. При цьому кран може бути розібраний частково або повністю, що залежить від модифікації запірної арматури;
  • не розбірні крани. Тут запірний елемент запресовується в тіло виробу на етапі виробництва. Така конструкція не дозволяє здійснювати заміну або ремонт зношених деталей. При поломці прилад необхідно міняти повністю.

Електричний привід крана включає в себе такі функціональні елементи:

  • двигун;
  • приводная частина;
  • редуктор;
  • пульт керування.

У деяких моделях пульт оснащений спеціальним автоматичним пристроєм, який забезпечує автономну роботу крана. При відсутності автоматики двигун приладу запускається і зупиняється в ручному режимі.

Більшість модифікацій обладнуються аварійними датчиками. При виникненні аварійної ситуації сенсор передає відповідний сигнал на електродвигун. В результаті система перекривається. Обмеження роботи трубопроводу може бути повним або частковим, в залежності від типу аварії або поломки.

Експлуатація приладів

Крани з електричним приводом ефективно справляються з функціями керуючих компонентів в автоматиці трубопровідних систем. Пристрої можуть регулювати роботу зовнішніх агрегатів (насосів, бойлерів, вентиляторів). Описувані пристосування часто встановлюються в системах водопостачання, охолодження, опалення. У таких ситуаціях вони допомагають регулювати витрату рідкого середовища.

Крім цього кульові крани з електромотором забезпечують захист приміщень і будівель від затоплення. Устаткування своєчасно реєструє протікання і відразу перекриває подачу води. При цьому спеціальний контролер повідомляє користувачам про виниклу аварії. Після усунення наслідків поломки водопостачання може бути відновлено вручну або за допомогою контролера.

Технічні та експлуатаційні характеристики кранів дозволяють використовувати їх при комплектації інженерних мереж в житлових будинках, складських комплексах, на промислових або виробничих підприємствах, а також на інших об'єктах інфраструктури. Прилади можуть інтегруватися в системи диспетчеризації та життєзабезпечення будівель. Також вони вільно з'єднуються з охоронною і протипожежною сигналізацією.

Переваги пристроїв

Кульові крани, оснащені електричним приводом, забезпечують аварійне відключення інженерної мережі без участі людини. Потік рідини, що транспортується регулюється спеціальними датчиками в автоматичному режимі. Крім цього, розглядаються прилади відрізняються наступними перевагами:

  • можливість ручного управління краном. При відсутності електроенергії прохідність і інтенсивність водяного потоку регулюється безпосередньо користувачем;
  • конструктивні елементи пристрою виконані з якісних, екологічно безпечних і герметичних матеріалів;
  • привід і редуктор можуть встановлюватися окремо від самого крана;
  • передбачена можливість вертикальної і горизонтальної установки приладу.

Варто відзначити, що розглянуті пристрої можуть застосовуватися в системах трубопроводів, по яких транспортуються гази і нафтопродукти.

Ayvaz


   

 

Переваги компанії Айваз

Гарантія на продукцію

Гарантія
на продукцію

Якість продукції

Якість
продукції

70 років досвід виробництва

70 років
досвід виробництва

20 років на ринку України

20 років
на ринку України