+380 (44) 390 57 57Замовити дзвінок
  1. Ayvaz
  2. Статті
  3. Вбудований змішувач

Вбудований змішувач

Вбудований змішувач

В даний час безліч каналізаційних і водопровідних труб монтується в стіну. При такій системі доречна установка вбудованих настінних змішувачів. Це допомагає надати ванній кімнаті естетичний вигляд.

При установці звичайного змішувача муфти, що з'єднують труби, ховають під накладки. Внутрішні і зовнішні пристрою становлять єдине ціле і приєднуються до шлангу.

Вбудовані змішувачі мають два компонента. У поглибленні стіни розташовується внутрішній елемент, до якого підключаються водопровідні труби. Внутрішній компонент зроблений з латуні, має міцність, оберігає стіни від вологи, знижує рівень шуму. Настінний елемент хромований. Він знаходиться зовні і встановлюється після оздоблювальних робіт. Елементи набувають окремо.

Вбудовані змішувачі можуть бути різної комплектації, залежно від передбачуваного місця установки (на раковині, в душовій кабіні, на ванні).

Вбудовані змішувачі бувають одно важелі і двовентильні. Перші оснащені важелем для регулювання тиску і температури води. Другі мають два регулятора напору. Сучасні моделі оснащені системою безпеки: ручкою, яка блокує температуру і струмінь до певного рівня. За допомогою екокнопки можна змінити фіксацію. Блокування встановлюють на заводі або самостійно, якщо це передбачено виробником. Найчастіше задають температуру 38 ° і 60% потужності. Такий варіант збереже матеріальні кошти і охоронить від опіків.

Монтаж труб

Для змішувачів вбудованого типу окремо купують крани, довжина яких буде залежати від ширини краю ванною. Розрізняють крани круглого і квадратного перетину, обидва типи мають насадку на кінці. У цій насадці струмінь змішується з повітрям і стає посиленою. При правильно підібраному крані вода не потраплятиме на стіни.

Перед монтажем вбудованого змішувача необхідно провести труби з гарячою (зліва) і холодної (праворуч) водою, зробити поглиблення в стіні. Для прокладки труб в стіні роблять виїмки. Розмір ніші визначається параметрами внутрішнього компонента змішувача. Якщо він буде перебувати в інсталяційною панелі, то можна обійтися без заглиблень в стіні. Після того як встановлять прихований механізм, приступають до оздоблювальних робіт. Для кріплення зовнішнього елемента в стіні залишають отвори для підключення до внутрішніх.

При придбанні вбудованого змішувача рекомендується дізнатися, що входить в комплект з ним, яка довжина з'єднують каналів і підводів. Такий вид змішувачів поряд зі своїми естетичними перевагами, має і недоліки - це в першу чергу складність проведення ремонтних робіт. Адже для того, щоб дістатися по поломки (наприклад, протікання труби), необхідно демонтувати покриття стіни, що спричиняє великі фінансові витрати в порівнянні з простою заміною шланга для змішувача.

Так що при виборі варто зважити всі "за" і "проти".

Ayvaz


   

 

Переваги компанії Айваз

Гарантія на продукцію

Гарантія
на продукцію

Якість продукції

Якість
продукції

70 років досвід виробництва

70 років
досвід виробництва

20 років на ринку України

20 років
на ринку України