+380 (44) 390 57 57Замовити дзвінок
  1. Ayvaz
  2. Статті
  3. Армовані шланги: види, особливості, застосування

Армовані шланги: види, особливості, застосування

Армовані шланги: види, особливості, застосування

Армований шланг - гнучкий виріб, труба якого додатково захищена від пошкоджень через вплив високого тиску або його різких перепадів армуванням. Як правило, для цього використовується сталева нитка або дріт, яка може проходити, як спиралевидно, так і прямо по всій довжині. Така конструкція необхідна для зміцнення поверхні шланга і забезпечення рівномірності розподілу внутрішнього тиску по якомога більшій площі. Саме завдяки цьому армовані конструкції здатні без розривів працювати в системах з підвищеними вимогами до тиску.

Як правило, люди часто плутають зовнішню оплетку і армування. Обшивка, виконана з металу або текстилю різних типів, є лише зовнішньою захисною оболонкою, окремим конструктивним елементом і функцію армування може виконувати хіба що умовно. Її завдання - захист магістральної частини від деформаційних і інших механічних пошкоджень через вплив ззовні. Армуючий же шар розташовується між нею і самим шлангом, тобто, знаходиться не на виду. Це важливо пам'ятати і враховувати при виборі, орієнтуючись в підборі не тільки на зовнішній вигляд, але також і на технічні характеристики, які необхідно запитувати у продавця.

Основні види армованих шлангів

Армовані шланги можна поділяти на категорії та різновиди по самим різним критеріям, параметрам. Наприклад, за призначенням вони можуть бути побутовими і промисловими. Обидва типи доступні в різних довжинах і діаметрах, але другі при цьому відповідають більш жорстким вимогам до якості, міцності і довговічності, а також поставляються в набагато більш широкою номенклатурою.

Шланг армованийТакже існує поділ за матеріалом виготовлення самих шлангів, які бувають пластиковими або гумовими. Перші відрізняються набагато меншою гнучкістю, але при цьому більш міцні, витримують механічні навантаження і збільшений тиск, тому широко використовуються в промисловості. Другі більш гнучкі, але зазвичай мають меншу довжину, а також менший максимальний діаметр. Завдяки армуванню вони також витримують тиск, але не настільки високе.

Як і будь-які інші шланги, армовані вироби також можуть мати найрізноманітніші типи і стандарти приєднання для різних сфер застосування. Вибір тут великий і різноманітний.

Також існує поділ на різновиди за типом використовуваної обплетення:

  • Без обплетення. Такі шланги використовувати небажано через їх уразливості до механічних пошкоджень. Поверхня труби, навіть армована, під впливом внутрішнього тиску стає дуже вразливою до механічних пошкоджень.
  • У текстильному обплетенні. Такі вироби відрізняються естетичністю і досить високою гнучкістю, але обплетення цього типу не може вважатися максимальною захистом від пошкоджень.
  • В сталевому обплетенні. Оптимальний варіант всюди, де існує ризик зовнішніх механічних впливів. Спиралевидная або нитяним обплетення дозволяє зберегти достатню рухливість, але забезпечує високий рівень захисту від пошкоджень.

Сфера застосування

Набагато простіше перерахувати сфери, в яких не потрібно застосування виробів цього типу. У побуті вони широко використовуються для підключення споживачів газу, холодної і гарячої води, побудови опалювальних систем, поливу і багато чого іншого. Також вони затребувані в кліматичному обладнанні. Без них не обходиться жодна гідравліка, вони ж широко застосовуються в різноманітних промислових процесах. Можна з упевненістю стверджувати, що був би армований шланг, а спосіб його застосування обов'язково знайдеться.

Ayvaz


   

 

Переваги компанії Айваз

Гарантія на продукцію

Гарантія
на продукцію

Якість продукції

Якість
продукції

70 років досвід виробництва

70 років
досвід виробництва

20 років на ринку України

20 років
на ринку України