+380 (44) 390 57 57Замовити дзвінок
  1. Ayvaz
  2. Статті
  3. Технологія повірки вимірювального обладнання (рівнемірів)

Технологія повірки вимірювального обладнання (рівнемірів)

Технологія повірки вимірювального обладнання (рівнемірів)

Повірка рівнемірів - це послідовність специфічних заходів, які проводяться для підтвердження відповідності приладів заявленим вимогам. При проведенні профільних процедур фахівці використовують стенди, психрометри, рулетки і калібратори, а також інші технічні пристосування. Вибір еталонного обладнання визначається типом вимірювального пристрою.

Технічні засоби для повірки

Повірка рівнемірів здійснюється за допомогою наступних приладів і пристроїв:

Переносні і стаціонарні перевірочні установки. Агрегати призначені для зміни або імітації зміни рівня робочого середовища і застосовуються для повірки вимірювальних приладів в стандартних умовах.
Переносні установки для повірки обладнання на місці його безпосередньої експлуатації з використанням стаціонарних або транспортуються заходів місткості.
Спеціальні вимірювальні стрічки. Ці пристосування застосовуються для повірки вимірювальних пристроїв без демонтажу.

Якщо перевірка рівнемірів здійснюється на місці експлуатації вимірювального обладнання, використовуються такі технічні засоби:

  • стрічки з вантажем;
  • металеві вимірювальні рулетки.

Навіщо проводиться перевірка

Повірка рівнемірів дозволяє досить точно і ефективно встановити показники основних похибок, допустимих існуючими стандартами. В ході відповідних заходів беруться до уваги такі параметри і значення:

  • показання зразкового вимірювального приладу при заповненому і порожньому резервуарі. При цьому враховується тип вимірюваної робочого середовища, технічні характеристики і модифікація рівнеміра, умови експлуатації обладнання та інші важливі чинники;
  • діапазон виміру пристрої, щодо якого здійснюється перевірка;
  • величина варіації показань перевіряється вимірювального обладнання.

Всі одержані результати обов'язково відображаються в протоколі перевірки, який оформляється за встановленою формою.

Технологія повірки рівнемірів

стенд повірки рівнемірів

Незалежно від типу рівнеміра і технічних можливостей вимірювальних пристроїв їх повірка здійснюється за стандартною схемою. При цьому проводяться такі дії:

  • зовнішній огляд устаткування. Фахівці перевіряють відповідність приладів існуючим технічним вимогам і нормативам. В ході робіт визначається наявність або відсутність механічних пошкоджень різного типу. Встановлюються можливі дефекти у функціонуванні рівнемірів;
  • тестування ізмерітельн6их пристроїв. Даний технологічний процес передбачає перевірку робочих можливостей і ефективність експлуатації обладнання. Поряд з цим перевіряється функціональність приладів і параметри взаємодії їх окремих конструктивних елементів;
  • оцінка показників герметичності, міцності ізоляції, а також інших характеристик вимірювальних приладів;
  • визначення основних похибок тестованого устаткування в різних робочих режимах (основний, місцевий, еталонний).

Крім того, перевірочні заходи дозволяють встановлювати граничні значення обчислюваних або вимірюваних характеристик (обсяг робочого середовища, рівень наповнення резервуара рідиною або сипучим матеріалом, температура речовини, інше). При досягненні відповідних параметрів будуть передаватися керуючі команди безпосередньо на виконавчі механізми.

Також в ході перевірки здійснюється настройка напрямки спрацьовування вимірювального приладу. Уровнемер буде реагувати на зниження або перевищення встановленого обсягу вимірюваного речовини.

Ayvaz


   

 

Переваги компанії Айваз

Гарантія на продукцію

Гарантія
на продукцію

Якість продукції

Якість
продукції

70 років досвід виробництва

70 років
досвід виробництва

20 років на ринку України

20 років
на ринку України