+380 (44) 390 57 57Замовити дзвінок
  1. Ayvaz
  2. Статті
  3. Чистка датчика протоку води

Чистка датчика протоку води

Чистка датчика протоку води

Датчик потоку води здійснює автоматичний контроль роботи обігрівального обладнання. Найбільш часто відповідні прилади встановлюються в котлах, які функціонують на газу і виконують дві функції:

  • опалення внутрішніх приміщень будівлі;
  • нагрів води, використовуваної в побутових і технічних цілях;

Реле потоку встановлюється на трубопроводі, що забезпечує подачу води. Коли рівень рідини досягає певного рівня, датчик подає сигнал безпосередньо на плату управління. Електронна плата відключає циркуляційний насос і включає форсунку, яка відповідає за підігрів рідини. Коли кран закривається, реле оповіщає систему про припинення подачі води.

Різновиди регуляторів протоку

Існують наступні види регуляторів:

  • релейні датчики. Прилади використовуються для контролю роботи насосного обладнання з відносно невисокою робочою потужністю. Вироби відрізняються низькими параметрами провідності. Моделі, які характеризуються вертикальним розташуванням функціональних пластин, працюють в умовах тиску до п'яти Паскаль;
  • штуцерні датчики з горизонтальним розміщенням робочих пластин. Деякі модифікації таких регуляторів оснащені клапанами. Вироби витримують тиск до п'яти Паскаль. Провідність пристосування визначається розмірами штуцера.

Крім того, розглядаються датчики розрізняються за показниками робочого тиску. Регулятори низького тиску використовуються для комплектації насосів, потужність яких не перевищує чотирьох кіловат. Провідність приладів залежить від розміру камери.

Реле високого тиску встановлюються на відцентрові насоси. Вони працюють з тиском до шести Паскаль.

Також регулятори потоку розрізняються за механізмом дії:

  • реле, які сигналізують про наявність і швидкості потоку рідини в трубопроводі;
  • датчики, які функціонують за принципом магнітів. Усередині таких приладів розташований спеціальний магнітний поплавок, що переміщається по камері внаслідок зростання показників тиску води.

Варто зазначити, що застосування регуляторів протоку води в побутових системах обігріву дозволяє знизити фінансові витрати на утримання будинку. Крім того, прилади підвищують комфортабельність і безпеку експлуатації житла.

Чистка реле протоку

Одна з найбільш поширених неполадок опалювального обладнання - збої в системі підігріву води. Причиною подібних несправностей найчастіше є засмічення, що провокуються застосуванням теплоносія низької якості. Якщо котел погано підігріває рідина, варто перевірити технічний стан датчика протоки. У разі наявності накипу чи інших проблем, реле потрібно прочистити.

Регулятор протоку води виглядає, як невеликий вентилятор. Циркуляція рідини по трубопроводу забезпечує його обертання. При фіксації потоку, датчик подає сигнал про необхідність включити газ. При засмітті вентилятор не рухається, тому відповідний сигнал не надходить на плату управління агрегату.

Дана проблема може бути вирішена такими методами:

  • продування системи. Слід перекрити вентиль, який відповідає за загальне водопостачання будівлі. Потім треба злити всю воду з теплового агрегату. При цьому в трубопроводах збільшиться обсяг повітря. Щоб прочистити датчик, важливо створити досить високий тиск всередині труб. Ля цього необхідно по черзі закривати і відкривати вентиль подачі рідини, розташований перед котлом;
  • в разі, коли продування системи виявилася малоефективною, варто розкрити теплової агрегат, відкрутити реле протоки і почистити його вручну.

Ayvaz


   

 

Переваги компанії Айваз

Гарантія на продукцію

Гарантія
на продукцію

Якість продукції

Якість
продукції

70 років досвід виробництва

70 років
досвід виробництва

20 років на ринку України

20 років
на ринку України